A Hotel Neptun Badacsony tavaly újult meg, a szobák felújítása mellett az éttermi rész is átalakult. A Tilia az 115 éves épület árnyas fái alatt csábít minket arra, hogy kikapcsolódjunk és nyáron adjuk át magunkat a hamisítatlan balatoni életérzésnek. Tóth-Gruber Viktor és Tóth-Gruber Niki a badacsonyi szálloda valamint az étterem vezetői. A nyáron hal-, télen […]
3 éjszakás csomagajánlatunk Április 27-e és Május -1 közötti hétvégére: Ellátás: reggeli KEDVEZMÉNYES ÁRAK: Standard szobában: 4 nap / 3 éjszaka – 49.900.- / 2 fő (53.700.- helyett) Prémium szobában: 4 nap / 3 éjszaka – 59.900.- / 2 fő (65.700.-helyett) TOVÁBBI KEDVEZMÉNYEK, AJÁNDÉKOK: // Ajándék 3 tételes borkóstoló a Fata Pincében // 20% kedvezmény […]
3 éjszakás csomagajánlatunk Húsvétra Ellátás: reggeli Húsvét vasárnap reggelire saját füstölésű vadsonkák, tojás, torma, Búzalelke Pékesség kenyér és kalács Kisapátiból valamint pálinka és habzóbor. KEDVEZMÉNYES ÁRAK: Standard szobában: 4 nap / 3 éjszaka – 49.900.- / 2 fő (53.700.- helyett) Prémium szobában: 4 nap / 3 éjszaka – 59.900.- / 2 fő (65.700.-helyett) TOVÁBBI KEDVEZMÉNYEK, […]
Négy nap pihenés 2 fő részére akár 45.000 Ft-ért! További ajándék: 3 tételes borkóstoló a Fata Pincében 3 éjszakás csomag extra kedvezménnyel a Hotel Neptun Badacsonyban a március 15-i ünnepi hétvégén. Ellátás : reggeli ÁRAK: Standard szobában: 4 nap / 3éjszaka – 45.000.- / 2 fő (53.700.- helyett) Prémium szobában: 4 nap / 3éjszaka – […]
Időről időre közreadjuk receptjeinket. Mert szeretnénk, ha ezeket bátran, otthon is kipróbálnánk vendégeink. Az első fogás vaddisznó szűzpecsenye erdei gombás pappardellével. Nagyon ajánljuk! Hozzávalók: személyenként 16-20 dkg vaddisznó szűzpecsenye 8 gerezd fokhagyma mangalica zsír vagy enyhén sózott, enyhén füstölt szalonna a sütéshez rozmaring ág (páchoz és sütéshez) kakukkfű ág (páchoz és sütéshez) fekete bors, só […]
A harctéren súlyosan meghűlt Egry József festőművészt 1916-ban a Vöröskereszt Badacsonyi Kisegítő Kórházába utalták be. Ekkor ismerte meg a Balaton vidékét, amit korábban csak vonatról látott. Egry az első világháborút követően visszatért Badacsonyba és egészen haláláig, több mint harminc éven át a Balaton partján élt és alkotott. A háború alatt a badacsonyi vasútállomás felett álló […]
Egy vidéki étterem a vadakra alapozott konyhával kockáztat, vannak azonban olyan helyek az országban, ahol a hűvösebb időben a vadételekre, nyaranta pedig inkább a halakra specializálódtak. A Hotel Neptun Badacsony épületében működő Tilia Borvendéglő egyfajta kísérleti műhelynek is tekinthető. Azt szeretnék megmutatni, hogy mennyi jó lehetőséget tartogatnak a vadon finomságai. Egy hely, ahol folyamatosan bogyókat, […]
Amikor a balatoni turizmus éledt… A 20. század elején felpezsdült a balatoni, így a badacsonyi idegenforgalom is, megnőtt az igény a színvonalas szállások után. A Neptun Badacsony egyik első szállója volt, alapkövét 1902-ben fektetteték le. A romantikus szobák vastag falai között örömmel pihentek a századelő vendégei. Az I. világháború idején a hotelben működött a Magyar Szent […]